مجله

معایب و مزایای خوردن دل و جگر برای گربه

معایب و مزایای خوردن دل و جگر برای گربه

شاید برای شما هم سوال شده باشد که معایب و مزایای خوردن دل و جگر برای گربه چیست. در این مقاله به صورت کامل این مورد را برای شما توضیح داده ایم.

معایب و مزایای خوردن دل و جگر برای گربه

لیست عناوین محتوا:

افراد زیادی رو می بینیم که دل، جگر و سنگدان برای گربشون می خرن و از این مواد غذایی برای سیر کردن گربه استفاده می‌کنن. در نظر داشته باشید که خوردن دل و جگر برای گربه در صورتی که بیش از اندازه باشه، میتونه سلامتی گربه ی دوست داشتنیتون رو به خطر بندازه.

جگر و دل یک ماده غذایی سرشار از ویتامین آ هست. این ماده غذایی در صورتی که به مقدار مناسب توسط بدن گربه جذب بشه هیچگونه ضرر و تهدیدی برای سلامتی اون نداره و می‌تونید با خیال راحت این ماده غذایی رو به گربتون بدید.

اما مثل هر چیز دیگه ای که افراط در اون میتونه ضررات جبران ناپذیری رو به همراه داشته باشه. خوردن دل و جگر برای گربه اگه از میزان متوسط و مورد نیاز بدن اون بیشتر باشه میتونه سلامتیش رو به خطر بندازه. توجه کنید در شرایطی که این ماده به مقدار بسیار زیاد به گربه داده بشه، حتی باعث مرگ اون میشه .

در این مطلب قصد داریم تمامی نکات مرتبط با خوردن دل و جگر برای گربه رو مورد بررسی قرار بدیم و از دیدی به اون نگاه کنیم که شما کاملا قانع و مطمئن بشید. تمامی مطالب و مقالات نوشته شده در وبسایت پتیشا منبع علمی داره و میتونید با خیال راحت از اون به عنوان یک مرجع مطمئن استفاده کنید. پس تا انتهای این مطلب ما رو همراهی کنید تا متوجه بشید که به همدم خونگیتون میتونید دل و جگر بدید یا نه؟

یکی از متداول ترین سوالات برای افرادی که صاحب گربه هستند این موضوع هست که خوردن دل و جگر برای گربه مضره یا مفید؟ در نظر داشته باشید که خوردن دل و جگر برای گربه میتونه ضررات و فواید زیادی داشته باشه و نمی‌تونیم به صورت کامل این موضوع رو تایید و یا رد کنیم.

اگه شما هم جزو اون دسته از افرادی هستید که صاحب گربه‌اید و مدام با این موضوع مواجه میشید که افراد زیادی خوردن دل و جگر رو برای گربه تایید می کنن و در مقابل افرادی با نظراتی که دارن این موضوع رو رد می‌کنن و دچار سردرگمی شدید لازمه این قسمت رو تا انتها بخونید.

قبل از هر چیزی باید به شما اعلام کنیم که یک رژیم غذایی سالم رژیم غذایی می تونه باشه که شامل تمامی مواد مورد نیاز برای بدن گربه باشه. توجه کنید که بدن گربه به انواع ویتامین‌ها نیاز داره اما هر کدوم از ویتامین ها در صورتی که بیش از اندازه مورد استفاده قرار بگیرن می‌تونن مسمومیت و خطر ابتلا به بیماری های متفاوت رو به همراه داشته باشن.

به عنوان مثال ویتامین آ در صورتی که به درستی استفاده نشه میتونه گربه رو دچار مشکل کبد چرب کنه. ضررات خوردن دل و جگر بیش از حد  برای گربه شامل موارد زیادی میشه که به چند نمونه از مهمترین اونها اشاره میکنیم:

برای تعیین یک رژیم غذایی مناسب برای گربه باید تمامی مواردی که گربه برای رشد به اون نیاز داره رو در اختیارش قرار بدیم. به همین دلیل لازمه با یک دامپزشک مشورت کنید ودر مرحله‌ی بعد اقدام به خرید محصولات و غذاهایی کنید که تمامی موارد و املاح مورد نیاز رو درون خودشون دارن. خوردن غذای مناسب و داشتن رژیم غذایی با کیفیت میزان سلامتی گربتون رو تا حد ممکن افزایش میده.

به صورت کلی مواد غذایی خام امکان انتقال میکروب و ویروس بیشتری رو دارن و به همین دلیل در صورتی که میخواید احتمال انتقال بیماری و ویروس رو کاهش بدید، سعی کنید تا حد امکان از دادن مواد غذایی خام به گربتون خودداری کنید.با در نظر گرفتن این نکته سنگدان، دل و جگر هم بهتره  به صورت پخته در اختیار گربه قرار داده بشه. پس خوردن دل و جگر برای گربه در صورتی که به صورت پخته باشه بهتره. به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم دل و جگر رو به صورت پخته به گربه خود بدید.

در این مطلب به این نتیجه رسیدیم در صورتی که دل و جگر برای گربه به صورت مجاز مورد استفاده قرار بگیره میتونه مفید باشه. در مرحله ی بعد نوبت به این موضوع میرسه که مقدار مجاز و مورد نیاز برای بدن گربه که باعث بیماری نشه دقیقا چه مقداری میتونه باشه.

توجه کنید که میزان خوردن جگر برای گربه نباید بیشتر از ۵ درصد رژیم غذایی گربه رو تشکیل بده. یا به عبارتی میتونیم اینجوری بیان کنیم: در صورتی که قصد دادن دل و جگر به گربه رو دارید، لازمه فقط هفته ای یک بار به گربه خانگی تون جگر بدید.

همانطور که گفتیم برای این کار بهتره جگر رو بپزید و جگر پخته شده رو در اختیار گربتون قرار بدید. با در نظر گرفتن این موضوع میتونید به راحتی این کار رو انجام بدید و هیچ گونه نگرانی نداشته باشید.

اگه بخوایم در بین غذاهای موجود برای گربه ها یکی از بهترین غذاها رو به شما معرفی کنیم لازمه بدونید که بهترین غذا نسبت به نوع، نژاد و سن گربتون میتونه کاملا متفاوت باشه. در صورتی که قصد دارید بهترین غذا رو انتخاب کنید قبل از هر چیزی لازمه نیازهای بدن گربتون رو بشناسید و نسبت به این نیازها اقدام به خرید غذا کنید.

تا حد امکان از دادن جگر خام و بیش از حد به گربه خودداری کنید و توجه داشته باشید که برخی از بیماری ها مانند مسمومیت با ویتامین ها و یا مشکلاتی که در اثر خوردن بیش از حد مواد مضر میتونه سلامتی گربه رو تهدید کنه، در بلندمدت خودشون رو نشون میدن و باید با نهایت حساسیت به این موارد توجه کنید.

غذاهای خشک و کنسروی گربه ها تمامی مواد لازم برای رشد و سلامتی اون ها رو دارن و لازم نیست به صورت اضافه اقدام به دادن مواد غذایی دیگه به گربه بکنید. امیدواریم سلامتی گربه تون هیچ وقت با هیچ گونه مشکلی مواجه نشه و همیشه شاداب و سرحال باشه.

راستی برای اینکه بتونید دسترسی مناسبی به بهترین غذاهای گربه ی موجود در ایران داشته باشید لینک محصولات موجود در وبسایت پت شاپ پتیشا رو در دسترستون قرار میدیم تا بتونید به راحتی اقدام به خرید کنید.

لینک منابع مقاله خوردن دل و جگر برای گربه :

bit.ly/3xTykT7

shorturl.at/pyBO5

cutt.ly/gYhiRRV

گوسفند زنده قائم: خواص و مضرات جگر گوسفندی

گوسفند زنده قائم: خواص و مضرات جگر گوسفندی

دام قائم بزرگترین سایت عرضه کننده گوسفند زنده در تهران آماده خدمت رسانی به شما همشهریان عزیز تهرانی میباشید. ما آمادگی داریم تنها با تماس شما دام زنده مورد نظر را در ظرف 24 ساعت در محل به شما تحویل دهیم. تنها کافیست  با شماره 09122005029 تماس گرفته و در هر منطقه ای که از تهران که هستید دام زنده خود را دریافت نمایید.

خرید آسان گوسفند زنده با دام قایم

مضرات جگر چیست؟ و چرا نباید جگر بخوریم

جگر یکی از غذاهایی است که متخصصان تغذیه نسبت به آن نظرات مختلفی دارند، برخی بر این عقیده اند که خوردن جگر برای کسانی که فقر آهن دارند بسیار مفید می باشد و عده ای نیز بر این باورند که جگر می تواند عامل بروز برخی بیماری ها باشد.

مضرات جگر چیست؟ و چرا نباید جگر بخوریم

جگر منبع غنی آهن است اما ظاهرا علاوه بر اینکه منبع بسیاری از مواد مغذی و ویتامین هاست، به باور بسیاری از افراد محل ذخیره سموم بدن نیز هست و همین موضوع باعث بروز نگرانی هایی درمورد این خوراکی سرشار از پروتئین می شود. این موضوعی است که به آن اشاره زیادی شده و خیلی ها درباره مصرف یا عدم مصرف جگر دو دل هستند. هیچ خوراکی در دنیا ممنوعیت مصرف ندارد اما نکته مهم ایجاد اعتدال در میزان و چگونگی مصرف است.

ارزش تغذیه ای جگر سیاه

کبد یا جگر سیاه، پایگاه اصلی متابولیسم (سوخت وساز) مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن دام و محل ذخیره انواع ریزمغذی هاست. این عضو سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص A،B۱۲،B۶، B۲،B۱ و منبع اسیدفولیک، آهن و روی است. پروتئین جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمزاست ولی آهن آن ۲ تا ۳ برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار کلسترول آن تقریبا ۲ برابر گوشت قرمز کم چرب است و اگر در یک روز ۱۰۰ گرم آن مصرف شود، تقریبا ۵ / ۱ برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن شده است. یک سیخ جگر حدود ۸۰ کالری انرژی داشته و در هر ۱۰۰ گرم آن ۱۸۵ کالری و در همین میزان جگر سرخ شده ۳۳۰ کالری انرژی به همراه مقدار بیشتر کلسترول نهفته است.

ارزش تغذیه ای جگر سیاه

ریه یا جگر سفید دام مسوول تنفس و تبادل اکسیژن و دی اکسیدکربن است. پروتئین و چربی آن کمتر از جگر سیاه و گوشت قرمز است، ولی کلسترول آن تقریبا برابر جگر سیاه و بیشتر از گوشت گاو کم چرب است. این فرآورده در مقایسه با جگر سیاه از نظر ویتامین A فقیر است و آهن کمتری دارد. خوب است بدانید در ۱۰۰ گرم جگر سفید ۱۶۰ کالری انرژی نهفته است و معمولا از آن به دلیل پروتئین مطلوب در فرآورده های گوشتی صنعتی استفاده می شود.

دل همان قلب و قلوه نیز کلیه دام است. این احشا از نظر ویتامین B۲، B۳ و B۶ غنی و از نظر میزان آهن مشابه جگر سیاه هستند. دل در مقایسه با سایر اندام ها پروتئین با کیفیت تری داشته و چربی و کلسترول آن کمتر است. قلوه نیز پروتئینی مشابه گوشت قرمز دارد و از نظر ویتامین B۶ و فولات غنی تر است. میزان کلسترول قلوه مانند جگر سیاه و بالاتر از دل و گوشت قرمزاست. در ۱۰۰ گرم این احشا ۲۰۰ کالری انرژی نهفته است. خوش گوشت هم سرشار از چربی و کالری بوده و حاوی مقادیر مناسبی پتاسیم است.

جگر خام یا نیمه پخته (به اصطلاح آبدار) می تواند بسیاری از میکروب های بیماریزا را به بدن مصرف کننده انتقال دهد. انگل یا کرم زبانی شکل یکی از میکروب های مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق جگرهایی که حرارت لازم را نگرفته اند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر می شود. زنان باردار، دختران جوان و بیماران مبتلا به کم خونی مزمن که برای افزایش آهن خون اغلب از جگرهای آبدار استفاده می کنند، بیشتر در خطر ابتلا به این انگل قرار دارند. در موارد نادر این انگل می تواند به چشم مهاجرت و موجب اختلالات بینایی شود.

هر گونه تغییر در رنگ، بو، مزه و لزج شدن و تغییر قوام در بافت احشای خام دام، نشان دهنده فساد آنهاست. حرارت کافی می تواند تا حدودی آلودگی های میکروبی این قبیل فرآورده ها را کاهش دهد. اما سموم شیمیایی، داروهای هورمونی و پسماند آفت کش ها، کودهای شمیایی و فلزات سنگین احتمالی در علوفه که به احشای دام منتقل شده از طریق حرارت نابود نخواهد شد. پس از طبخ یا کبابی شدن این فرآورده آلودگی های ثانویه ای چون ظروف و سیخ های آلوده، عدم بهداشت فرد ارائه دهنده، دست های آلوده فرد مصرف کننده، حشرات موذی و… از جمله مواردی هستند که می توانند موجب انتقال میکروب های بیماریزا به مصرف کننده شوند.

۱ ) جگر سیاه محل تجمع و دفع مواد زاید، سموم شیمیایی، داروهای هورمونی و… است. به همین دلیل احتمال دارد پسماند برخی از این ترکیبات در بافت چرب جگر دام اندوخته و برای سلامت مصرف کننده مضر باشد. قلوه نیز از این موضوع مستثنی نیست. بنابراین بهتر است از احشای دام های جوان تر که احتمال تجمع سموم در آن کمتر است، استفاده شود.

۲ ) به دلیل آن که ویتامین A جگر بیش از حد نیازبدن است، مصرف مکرر آن می تواند با انباشت ویتامین A در کبد مصرف کننده موجب آسیب دیدگی وکاهش عملکرد این عضو شود. خوب است بدانید تجمع ویتامین A جگر در بدن زنان بارداری که مرتبا برای رشد جنین خود از این محصول استفاده می کنند، می تواند خطر نقایص مادرزادی را افزایش دهد و مصرف کننده را دچار نوعی مسمومیت سازد.

۳ ) افزایش آهن جگر در مردان می تواند زمینه افزایش هموسیستئین را در بدن فراهم کرده و منجر به بروز بیماری های قلبی ـ عروقی شود. از سوی دیگر، آهن می تواند با تجمع در بافت کبد و کلیه موجب ناکارایی این ۲ عضو شود.

۴ ) احشای دام سرشار از اسیداوریک و باز آلی پورین هستند که می توانند زمینه ابتلا به نقرس و اسید اوریک بالا را فراهم کنند.

۵ ) دل، جگر و قلوه به دلیل چربی های اشباع و کلسترول بسیار بالا می توانند منجر به پرفشاری خون، افزایش کلسترول و نارسایی کلیوی شوند و با ایجاد پاسخ های التهابی در بدن عوارض بیماری های مفصلی و آرتریت روماتویید را ناگوارتر سازند.

آشنایی با خواص و مضرات جگر گوسفند

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا